Nacházíte se v archívu roku 2020 - aktuální ročník naleznete zde.

Aktuality

Včelí svět v Hulicích

24.8.2020

Vnímáte včely jen jako hmyz, díky kterému si můžete osladit čaj medem nebo se zakousnout do chutného ovoce, protože před tím včelky opylovaly jeho květ? Tak to je opravdu málo!

Přijďte se seznámit a objevit fascinující svět včel do Včelího světa. A kde ho najdete? Vydejte se do malé obce Hulice v blízkosti vodárenské nádrže Želivka, v zrekonstruované budově bývalé obecné školy uprostřed návsi na Vás čeká hravá expozice s moderními interaktivními prvky, která Vás provede rozmanitým světem včelstva. Na dotykových obrazovkách si otestujete své znalosti z anatomie včely nebo si zkusíte „zatančit“ včelí taneček jako včela pátračka, přes síťku včelařského klobouku zjistíte, kdo patří do včelí rodiny a jak se mění včelí domov v průběhu roku. A co si zkusit jako včela létavka jen podle čichu najít cestu do vlastního úlu? A když se to nepovede? Nevadí, zvuky včel, do kterých se můžete zaposlouchat, vás určitě uklidní. Bzukot včel vás bude provázet i unikátními obřími plástvemi, kde si vyzkoušíte pomůcky na zpracování medu a vosku, a zjistíte, co jsou pylové rousky a že i včely mají svá zrcátka.

Celou prohlídku Vás bude obklopovat příjemná vůně včelího vosku z výroby voskových svíček – i vy si ji můžete vlastnoručně vyrobit! Nebo vás taková spousta informací unavila a raději si umícháte relaxační sůl s bylinkami ze včelí pastvy? Bylinky, které dávají pastvu nejen našim včelám, rostou hned vedle prosklených úlů se živými včelami. Kromě nich najdete ve venkovní části expozice i záhon s nektaronosnými rostlinami, domeček pro včelky samotářky či čmelín - obydlí čmeláků.

A když Vám opravdu dojde energie – můžete si u nás v medovém obchůdku vybrat jeden z medů – to jste ale přece již věděli, že med je díky svým jednoduchým cukrům nejrychlejší zdroj energie!

Včelí svět
Hulice 55, 257 63
Trhový Štěpánov

Telefon:

724 867 158

E-mail:

info@vcelisvet.cz

www:

www.vcelisvet.cz

 

Zpět

Spoluorganizátor




Partner




Mediální partner




Mediální podpora

Pořadatel

Černá louka s.r.o.
Ostrava - Moravská Ostrava
702 00

IČ: 26879280
DIČ: CZ26879280

Manažerka veletrhu

Zuzana Boháčová
+420 602 593 447
zuzana.bohacova@cerna-louka.cz

Marketing veletrhu

Jana Jalůvková
+420 723 982 003
jana.jaluvkova@cerna-louka.cz